sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Lempipaikka


Mikä ihana aamu! Loma alkoi ja sen kunniaksi sain viettää hetken laatuaikaa yksikseni. Keitin aamukaffetta ja suuntasin oitis lempipaikkaani.

Kasvihuoneessa on ihana tunnelma! Olen raahannut paikan päälle tuoleja tällaisia hetkiä varten. Lämmin ja kostea aamuilma, mahtavia tuoksuja, kimalaiset pölyttämässä ahkerasti jo aamuvarhaisesta, avoimesta ovesta soi lintujen aamukonsertti ja aurinko pilkoittaa lupaavasti puiden siimeksestä.

Minimaissit, pavut, kurkut ja tomaatit ovat kasvaneet lupaavasti ja ainoastaan yksi chili jurottaa. Rosmariinit ja basilikat houkuttelevat maistamaan, katkaisemaan lehtiä leivän päälle ja huumaantumaan aromeistaan. Onnellisena ikuistin lempipaikkani näkymät lyijykynällä akvarellityön pohjaksi.

Matkalla keittiöön katkoin yrttien kaveriksi vähän salaattia ja kiehautin naapurin tuomia raparpereja. Niistä tein herkullisen smoothien kaikessa rauhassa...

Jostain käsittämättömästä syystä tämä juoma ei ole lasten mieleen, vaikka sen nimeäisi uudelleen. "Maistakaa sammakkomehua!" "Ei!" "Lohikäärmeen verta!" "Ei! Miksei se ole pinkkiä?" "Lohikäärmeen veri on vihreää!" "Ei ole, jos se on pinkki lohikäärme!"


Oikeasti se on herkullista.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta :D Nautinnollisia hetkiä :D

  VastaaPoista
 2. ihanaaihanaaihanaa. Kasvihuonekahvit <3

  VastaaPoista
 3. :-) Kiitos komppaajat! Kasvihuonekahvit on melkein kuin ulkomaanmatka! :-D

  VastaaPoista
 4. Osaan hyvin kuvitella nuo kertomasi tunnelmat eikö ole ihanaa nauttia nyt työn tuloksista!
  Kerro sille jurottavalle chilille juttuja Etelä-Amerikasta ehkä se haluaisi kuulla juuristaan:)
  Oliskohan apteekissa pinkkiä karkkiväriä?
  Ihania heinäkuisia lomapäiviä ja nautinnollisia aamuhetkiä lisää!

  VastaaPoista
 5. Minulta se loma loppui ja töissä haukottelen. Voisin mieluusti vielä olla lomalla... omaa-lomaa, mutta-palkka-kelpaa... ;) T: Ninni

  VastaaPoista
 6. Vikki, työn tuloksista on ihana nauttia, varsinkin, kun ne tulokset voi syödä! En uskalla kertoa chilille sen juurista, koska jos se tajuaa yhtäkkiä olevansa tundralla sen sijaan, että olisi E-Afrikassa - sitten se jurottaa lopun kesää oikein olan takaa.

  Ninni, harmi kun lomasi loppui. Toivottavasti lohduttaa, että töiden jälkeen pääset omalle pihalle nautiskelemaan vielä piiiiiiiitkään jatkuvasta kesästä!

  VastaaPoista
 7. Onni on oma 'ansari' <3

  Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista