perjantai 6. heinäkuuta 2012

Suo, kuokka ja sininen kukkapenkki


Kas tähänpä tulee sininen kukkapenkki! Eivätkö jo vain sielun silmät nosta eteen mielikuvaa rehevästä puskasta, jonka kukinnalle ei loppua näy? Nurmikon raivaus on aloitettu ja joukosta löytyy jo kuunliljaa, sinivuokkoa, kieloa, iiristä, kärhöä ja akileijaa.

Kolme kuningasta eli timanttituijat löysivät kodin penkin takareunalta. Kivet näkivät päivänvalon pensasaidan kaivauksia tehdessä. Penkki ei kyllä ole symmetrinen, mutta tässä mitään mittanauhoja jouda...

Maan kääntäminen on sen verran aikaa vievää puuhaa, joten joukossa kasvaa vielä ruohotuppaita. Tärkeintä oli löytää ystävien lahjoittamille jakoperennoille koti ja vähän äkkiä, jotta ne säilyisivät hengissä.

Täältä liljoihin erikoistuneet lemmikkikauriimme käyvät syömässä vain kuunliljat, muut taimet on toistaiseksi jätetty rauhaan.

Kukkakeitaan rakennus on vielä kesken ja koska nyt eletään vihannesten viemää, niin tämä projekti jatkunee ensi keväänä. Mutta miten palkitsevaa onkaan nähdä ensimmäiset iiriksen, kärhön ja kurjenpolven kukat itse perustetussa penkissä!

5 kommenttia:

 1. Osaan kuvitella sinisen kukkaloiston :-D
  Ja voi hitsi, mulla varmasti jo pinna palais moisten kauriiden kanssa!

  VastaaPoista
 2. voit poistaa tän kommentin - sulla on tällä hetkellä tekstitunnistus täällä harmina, eri vaikeita kirjaimia!

  VastaaPoista
 3. Ahaa, hyvä Mags, kun sanoit noista tekstitunnuksista! Enpä tiennyt niiden olevan päällä, kun kerran aikaisemmin olen ne jo poistanut.

  Kauriiden kanssa kyllä vaaditaan asennoitumista...

  VastaaPoista
 4. Niin on oikeaoppisesti tehty penkki! Ei ois itse Titchmarshkaan parempaa saanut aikaan. Kaikkeahan pitää olla pariton määrä, ja penkin takalaidan keskelle ja sivuihin pitää panna jotain korkeaa, jotta tulee niinkö fokuspisteitä. Ihan mahtavaa!

  Eikä pitäis nauraa toisten kauriille, kun sitten saa niitä itse - naapurin jamppa huikkasi yksi ilta, että meidän tontilta oli niille tullut 2 metsäkaurista... Ne tästä vielä puuttuikin.

  VastaaPoista
 5. Ne kauriit on varmaan tarttuneet teidän auton peräkonttiin täältä. Saat pitää.

  Se Alanin heilautan-kättä-ja-piha-on-valmis ei muuten ihan toimi.

  VastaaPoista