keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Teinikauris purkaa ahdistusta

Fauna pitää meillä huolen siitä, että flooraa ei tarvitse kesällä ihailla. Ensimmäisessä kuvassa ilta-aurinko hyväilee entistä papua. Toisessa kuvassa sorkan jälki hyväilee kasvimaata.

En halua harsottaa koko pihaa lakanalla, jonka alle voi kurkistaa aina silloin, kun haluaa katsella kukkia tai hakea salaattia.Siinä menisi koko pihuuden idea. Aitaus ei myöskään tule kysymykseen, joten on vain nöyrryttävä pyörittämään Peuramäen Pitopalvelua.

Erikoisin yövieras on teinikauris, jolla ei ilmeisesti mene kovin hyvin. Se kulkee pihalla potkiskelemassa taimia. Tyhmä itu - tästä saat, ja tästä! Taimissa ei ole hampaanjälkiä ja ne ovat käsittelyn jälkeen täysin ehjiä, mutta ne on nostettu juurineen maasta keskelle kukkapenkkiä. Eri kukkapenkeissä muilutuksen on saanut pari kuunliljaa sekä kurjenpolvi, ja muistoksi teini jättää sorkanjäljen.

Vaihtoehtoisesti se saattaa olla joku wannabe-designeri-kauris, jolla on pakottava sommittelutarve.

Pieni toive kauriin vanhemmille: laittakaa sille pennulle kotiintuloajat. Nyt. Ja pistäkää se, itsenne ja koko perhekuntanne syömään aitoa lähiruokaa, kuten haapoja ja koivuja. Unohtakaa aasialaiset hybridit.

Ja vielä alakuvissa: terijoen salava kukoistaa näin kauniisti oheisen valkohäntäpeuran tuunaamana. Näkisittepä, millaiseksi se parturoi marjapensaat! Sarvipää poseerasi kameralle kaikessa rauhassa, ennen kuin älysi liueta metsään.

Halutaan vuokrata ilves.


2 kommenttia:

  1. Milloinkas on noiden metsästysaika? Teidän liiteriinhän mahtuis ruho jos toinenkin roikkumaan. Lähilihaa, nääs, ja laaturuoalla ruokittua.

    VastaaPoista
  2. Eikä :D Luonto on ainakin lähellä... teinit on aika hankalia, ehkä ensi vuonna on jo helpompaa ;D

    VastaaPoista