keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Käärme luikerteli paratiisiin

Lähiornitologimme kertoi, että paratiisissamme pesii muutamia korppeja, harmaapäätikka ja mustapääkerttu. Eniten näkyy mustarastaita, jotka ovat heti tarkistamassa matotilanteen ruohonleikkurin jäljessä. Halkopinon päältä löytyi mustarastaan pesä, männynlatvaan kodin on rakentanut varis.

Mahtaakohan kirsikkasadosta olla näiden siivekkäiden jäljiltä mitään kerättävää?

Perunamaalla ilta-aurinkoa ihaili kyykäärme - ensimmäinen täällä näkemäni. Pikku-Klipponi (ruohonleikkuri) säikäytti sen pakosalle.

Onneksi aikuiset osaavat nyt varoa ja vähän katsoa, minne käden kasvimaalla työntävät, mutta pikkutenavat ja kyyt ovat huonompi kombinaatio.Herkkukeskittymän viimeinenkin ryteikköosa jouduttiin raivaamaan ja sen vadelmapuskat saivat lähteä.

Go varis, syö se luikero!

Koska en leikkaa ruohoa kamera kaulassa, jäi instant-kuvituskuva saamatta. Näitä puskia oli sen sijaan mukavampi kuvata: liljoja ja sitrushedelmiltä tuoksuva jasmike. Kyllä kesä on kiva!

7 kommenttia:

 1. Yäk, Yök, Argg! Voihan luikero! Inohan käärmeitä, kyyt on kamalaa sakkia, aiheuttavat mielipahaa ja sydämen tykyttelyä. Liljat ovat upeat!

  VastaaPoista
 2. Käärmekohdassa nostin automaattisesti jalat tuolille. Ja istun sentään turvallisesti sisällä. yyääkk.

  Jasmikeet ovat sen sijaan ihania!

  VastaaPoista
 3. Jasmiinin tuoksu! Oi ihanuutta!
  Mutta voi, kavala kyy, sun täytyy siirtää jostakin muurahaispesä pihan laitaan??

  VastaaPoista
 4. Teillä on varsinainen eläintarha siellä!
  Kyy ei kuulu minunkaan ystäväpiiriini, onko siihen mitään keinoa hävittääkkään jollei vie sievästi johonkin uudelle reviirialueelle.

  VastaaPoista
 5. Niina, sydän tykyttelee varsinkin pureman jälkeen, kuten tuli joitain vuosia sitten todistettua. Uhriksi joutui koiramme, mutta se oli sen verran iso hauva, että selvisi elänlääkärireissulla.

  Hannele, mahtava myötäeläminen! :-D Kyyt voivat luikerrella sisällekin, totesi isäni rohkaisevasti. :-/

  Mags, valitettavasti konsti ei auta. Tämä kyy oleili sulassa sovussa lähellä kekomuurahaisia. Jos siirtäisin imurin perunamaalle?

  Vikki, kuulemma niiden reviiri on melko pieni, joten samat paikat kiinnostavat niitä vuodesta toiseen. Matelijaystävällinen siirtäisi kyyn joidenkin kilometrien päähän jossain kannellisessa ämpärissä...

  VastaaPoista
 6. Juu, ei meilläkään (eikä naapurissa) tuhlata bensaa kyyn kyyditsemiseen. Yritetään nyt pitää nurmikko ja koirien nuuhkuttelupaikat lyhyessä trimmissä, niin ainakin kyyn erottaa helpommin.

  VastaaPoista
 7. Meillä löytyi kerran vaskitsa halkokorista, sisätiloissa siis. Aiheutti sekin pientä tykytystä. Saati sitten, jos löytäisi kyyn sisältä... Vähän hankala naapuri se kyllä on. :/

  VastaaPoista