torstai 24. huhtikuuta 2014

Leesuksen Toivo


Hain Leesuksen Toivon (KUKKOKIEKUU) kotiin (KUKKOKIEKUU) autolla ja kuuntelin melkein (KUKKOKIEKUU) autoradiotakin. Kantokopasta vapautettaessa se tekeytyi kuolleeksi ja luulin sen jo heittäneen henkensä, mutta onneksi sitä vain ujostutti.

Joku saattaa miettiä, että millä se sen nimen keksi, joten seuraavaksi selitän nimen alkuperän.

Isoisäni näki viime vuosituhannella unta, että pappilan kissalle piti antaman nimeksi Leesuksen Toivo. Koska se ei 1940-luvulla ollut järin sovinnainen nimi rovastismiehen lemmikille, sanottiin pappilassa vierailleille sanomalehtimiehille, että kissa on Topi vaan. Mutta Leesuksen Toivo oli kuulemma hirviän hyvä kissa, joka eli pitkän ja kiinnostavan elämän.

Koska elämme kierrätystä alleviivaavaa aikaa, ei suinkaan nimienkään tule olla kertakäyttöisiä.

Niin silläpä.

8 kommenttia:

 1. Voi lakas kiltti Akvis, kiljotathan sen kiljan, täynnä huljia novelleja, keltomuksia tosi elämästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Viisi liuskaa on kasassa, joten ehkä vuonna 2050 tulee jotain valmista. :-D

   Poista
 2. Hyvin hämmentävä aamulenkki tänään. Lenkkilöitsijä yrittää totutella siihen, että käsissä on vain 2 hihnaa, ja yhtäkkiä korviin kaikuu ihka ehta kukkokiekuu. Pari kiekuuta laitoin huonon kuulon piikkiin, mutta lopulta oli todettava, että ei-ihan-lähinaapurissa oikeasti kiekui kukko :-0
  Akvikselle tiedoksi, että tänään raivattiin tila mahdolliselle kanalalle. Hämäläiset tuntien voit odottaa, että about 5 vuoden kuluttua saat varautua lunastamaan lupauksesi tulla lahtaamaan meidän kesäkanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on siellä teillä päin! Nyt äkkiä paikallistamaan ja uudet kanat kainalossa kotio suuntaamaan!

   Mahtavaa! Siellä pohjalaisella jo paistinpannu tirisee valmiina, kun hämäläinen käppäilee katselemassa sopivaa paikkaa kanalalle. Mutta hyvää kannattaa odottaa ja aamumunakas vasta munituista munista on kyllä nimenomaan hyvää.

   Poista
 3. Oikeilin nauratti ajatus kukkokiekuu-automatkasta!
  Hyvä nimi, kokeileppa onnistuuko veden päällä kävely :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli ihan oma radiojuontaja takapenkillä.

   Poista