maanantai 26. elokuuta 2013

Selviytyjät hyötykäyttöön



Sateisen edelliskesän, ylipitkän talven, tulvaisen kevään, ennätyskuivan kesän, jänisten ja peurojen jälkeen saattaa kestää koko joukko toveja, ennen kuin tämä terhakas, mikroskooppinen ex-omenapuu tuottaa siideriaineksia. Toistaiseksi omenakorimme eivät odota lähtökuopissa täyttämistään.

Onneksi peurat eivät sentään viistä talomme seiniä, jolloin torpan lähistöllä kasvavalla neljällä rautatienomenapuun taimella on alapihalla kasvaviin verrokkeihin nähden paremmat edellytykset tuottaa satoa. Ja ne tuottavat.

Kuvassa näkyvät aamuauringon valossa kylpevät omenat ovat liian kirpeitä sellaisenaan syötäväksi, mutta niistä tulee mitä parhainta omenapiirakkaa. Perusmuropohjan päälle omenaviipaleet, kanelia ja muscovadoa, ja uunin kautta pöytään.

Sunnuntai, yksinkertainen maalaisomenapiirakka, kaksinkertainen kahvi ja kolminkertainen hurraahuuto elämän iloille!

9 kommenttia:

  1. Luulen että et olisi tarjonnut peuroille muruakaan vaikka ne kuinka surusilmäisinä olisivat siinä katselleet:)
    Kiva kun muistutit omenapiirakasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti olisin mulkaissut niitä erittäin pahasti.

      Veikkaanpa, että teilläkin tehdään kohta omenapiirakkaa!

      Poista
  2. Nam!
    Kerropas tällaiselle ei-foodielle, miten saan kivikovan (viime joulun aikaan hankitun) muscovadoni hyötykäyttöön, lekallako vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin petkelettä kehiin ja sitten lekalla päälle! Tai sitten raastamalla? Muscovado on kyllä ihan parasta. :-)

      Poista
    2. Kiitos :-D ... lähtee työkaluja etsimään, koska kävi eilen omenavarkaissa...

      Poista
    3. Toimisko muscovadon kanssa sama kun kivettyneelle fariinisokerille, tippa vetta paalle ja hetkeksi mikroon?

      Poista
    4. Kiitos Limited Edition, tuota konstia olin kokeillut, ei toiminut... ;-)

      Poista
  3. Määkin tein omenapiirakkaa eilen, tällä ohjeella:
    http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/05/raparperistruudeli-oi-miten-hyvaa-se.html
    Oli hyvää!

    VastaaPoista
  4. Onneksi söin juuri kesäkurpitsasuklaakakkua. Muuten olisin luultavasti lusikoinut näyttöä tuota katsellessa.

    VastaaPoista