lauantai 10. elokuuta 2013

Sano se sähköllä

Arvatkaa, miltä tämä porukka näyttää sumussa. Ku Klux -jengiltä? Kyläyhdistyksen huopahattuisen puuhanaisen tilataideteokselta? Kantaa ottavalta ympäristötaiteelta?

Meillä mitään hallaa ole. Tämä, hyvät ystävät, on ainoa keino suojata omenapuut peuroilta. Puolitoistametrinen verkko ja hallaharso päälle. Ai miten nättiä.

Kyllä se hiukan kyllästyttää, kun joka ilta peittelee kasvit yksitellen. Niinpä tehostin viestiäni e-reseptillä: saimme nimittäin lahjoituksena auraustolppia, joilla ympäröimme omenatarhan ja joihin sujautimme hevosaitauksista tuttua nauhaa. Yöksi piuha pistokkeeseen ja sähköinen tervehdys on valmis.

Jos jonkun peuransuojelijan tekee mieli alati sadatella tällaista peuroille perin epäedullista toimintaa, niin ilmoitettakoon, että tiluksillamme on vielä varsin paljon muun muassa nuoria päärynäpuita ja eksoottisia liljoja syötäväksi. Nelijalkaisten ystäviemme ei siis edelleenkään tarvitse tulla toimeen Etelä-Suomen niille luontaisesti tarjoamalla (äärimmäisen runsaalla) ruokapöydällä, vaan kallista syötävää löytyy yhä vapaasti pihaltamme. Eivät nälkää suinkaan näe ne! Ja jos peura ponnahtaa, se kyllä pääsee sähköaidan yli, jos oikein erityisesti tekee omenapuuta mieli.

Aidan tarkoitus ei ole tehdä savupeuraa, vaan se lähinnä potkaisee, jos peura siihen osuu. Tiedän, miltä paimenpojan potku tuntuu, sillä olen testannut sen nuorna flikkana. Siitä selviää 9-vuotias vallan mainiosti ilman ulkoisia eli sisäisiä vaurioita ja niin tekee myös peura.

Nyt jännätään lähinnä omenapuiden selviämistä.

10 kommenttia:

 1. Voisin vaihtaa ajatuksia sähköpaimenen potkusta :)
  Enpä ole tullut ajatelleeksikaan miten hankalia nämä peurat saattavat olla kun hehkutin täällä monta päivää miten ihanaa oli kun sain kuvattua peuran!
  Ehkä ja toivottavasti ne joku päivä oppivat olemaan poissa!

  VastaaPoista
 2. Oishan se savustusominaisuuskin kätevä.

  VastaaPoista
 3. Tienposkessa on pian kyltti: myydään savustettua peuraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tussata sen jo valmiiksi. Haluatko sarvista hyvän tomaattituen? :-)

   Poista
 4. Toivottavasti satonne säilyy tänä vuonna! Peukut ja varpaat pystyyn! <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä ilo sitten irtoaa, jos joskus saamme ihan oikean omenan omasta tarhasta! :-D

   Poista
 5. Voi että minä nautin sinun teksteistäsi. Sanottakoon se tässä kohtaa kun en joka jutun jälkeen kehtaa naputella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Merituuli! :-) Pienenä halusin kirjailijaksi. Ehkä sitten eläkepäivinä. Ai niin, eihän me edes päästä eläkkeelle! (Itkunsekaista naurua)

   Poista