maanantai 27. toukokuuta 2013

Puutarhanhoito ja usko ihmiseen

Päivän mietelause I: Puutarhanhoito lisää hyvyyttä maailmassa.
Päivän mietelause II: Jaettu perenna on kaksinkertainen perenna.

Tällainen hervoton lasti saapui pihallemme viikonloppuna. S.:lla oli ylimääräisiä jakotaimia, jotka hän vartavasten toi meille - pakettiautolla! Kaukaa! Suurpihallinen onnellistuu sydämensä kyllyydestä saadessaan laatikkokaupalla vihreyttä ja vieläpä suoraan kotiovelle kannettuna.

Mukana oli polvenkorkuinen hevoskastanja (siementaimi!), jaloangervoja, nauhuksia, keijunkukkaa, kuunliljaa ja niin edelleen. Hämmästyttävintä oli, että jollain on pallohortensiaa jaettavaksi juurakoittain!

Eikä siinä vielä kaikki. Autosta ponnahti ulos K., jolla oli mukanaan lapionteroitusvermeet! Kipinät vain lensivät ja avot, vanha Fiskars pystyi sen jälkeen leikkaamaan juurakot osiin vaivattomasti. Sen jälkeen K. lahjoitti meille vielä ylimääräiset suojaverkkonsa, jotta avara luontomme ei käy ensimmäiseksi nikertämässä & nakertamassa uusia istutuksia. Ja kaikki tämä ihan yllättäen ja pyytämättä!

Jotta joulu olisi joka päivä, M1 tuli edellisenä sunnuntaina katsomaan lasten perään, jotta sain käännettyä perunamaan ja istutettua perunat samalla, kun M2 oikoi liiterin seinää Herramiehen kanssa.

Sitä edeltävänä päivänä alkoi Se, ja sisko toi pottikaupalla itse juurruttamiaan hopeapajun taimia, chilejä ynnä kesäkurpitsoita ja lainasi autoa, jotta saimme toteutettua perinteisen kevätretken.

Ja sitä ennen naapurin A. harasi traktorilla peltonsa oljet keoksi, jotta sain kuljetettua niitä kätevästi kasvimaan katteeksi ja kanalan pohjalle. Paras kottikärrykokemus ikinä!

4 kommenttia:

 1. Huikea perennasaalis :-0
  Mä en ole uskaltanut viikkoon katsoa kukkapenkkeihin päinkään. Täytyisi ryhdistäytyä ja mennä raivaamaan isosta penkistä minttuja pois ja katsomaan, onko koristeomenapuu kukkiksen keskellä vielä hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mintut muassas, jos liikenee! Meillä minttula on vielä vaiheessa! :-)

   Poista
 2. Hulppea määrä perennoja! Olisin miltei kateellinen, ellen tietäisi mikä työ noiden istuttamisessa on :) Minä pohdin kenelle voisin tyrkyttää oman perennapenkin riehaantuneita kasveja, en raaskisi heittää niitä kompostiinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on - ja kastelussa vielä isompi homma näillä helteillä, ennen kuin ne taimet juurtuvat. :-)

   Toivottavasti jakoperennasi löytävät hyvän kodin!

   Poista