perjantai 21. syyskuuta 2012

Aika on tullut


Auringon valo alkaa jo väsyä. Herneet, rosmariinit ja paprikat on korjattu ja kasvihuone on pian antanut kaikkensa, kuten heinä- ja syyskuun kuvien värieroista huomaa. Olemme vielä välttäneet hallayöt, joten basilikat ovat edelleen kelvollisia.

Keltaiset tomaattilajikkeet kypsyvät edelleen ja kasvihuonekurkun satoa riittää yhä vieraille kotiin annettavaksi. Punaiset tomaatit eivät tänä kesänä ehtineet punastua, joten nyt täytyisi löytää hyviä reseptejä vihreille tomaateille.

Silopersilja, tuholaistorjuntaan käytetty samettikukka ja minimaissi eivät ole syksystä moksiskaan. Testasin minimaissia, vaikken tällä kokemuksella tiedä, mihinä se "mini" siinä on. Maissin varret ovat taipuneet kaarelle, koska kattomuovi ei antanut niille myöten.

Yksi pieni munakoiso on poimimatta. Se on niin hieno, että se pitäisi balsamoida.

6 kommenttia:

 1. Eikö olekkin ihana kokeilla kaikenlaista!
  Olet kyllä tainnut muutaman oppaankin lukea kun tiedät noista miten se sanottaisi, luonnollisista tuholaistorjujista!

  VastaaPoista
 2. Tuottoisa kesä :D Maissia en olekkaan koskaan kokeillut kasvihuoneessa, pitää yrittää ensi kesänä muistaa!

  VastaaPoista
 3. Minäkin luulen, että oot aikamoinen asiantuntija tällä saralla :-D

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kuvapari!
  näkee, että huone on antanut satoa....
  Onnellista sadonkorjuuaikaa :)

  VastaaPoista
 5. Vikki ja Mags, peukalo on vihertänyt vuosikausia. :-) Opiskeluaikoina kämpässä taisi olla enemmän ruukkuyrttejä kuin laki salli ja nykyistä edeltävää pihaa vierailijat kutsuivat viidakoksi.

  Niina, maissi selviää avomaallakin. Kokeile ihmeessä! Meillä kylvöt jäi vain niin myöhäiseen ajankohtaan, että laitoin siemenet siksi kasvihuoneeseen.

  Kiitos, Kati! :-)

  VastaaPoista
 6. Meillä on kasvihuone vielä vehreä ja vihreä, mutta ei siellä mikään enää jaksa kypsyä :-(

  Äitivainaa teki vihreistä tomaateista etikkasäilykkeitä, ja itse koitin niitä joskus paistaa, mutta jää niihin kuitenkin sellainen kitkerä sivumaku.

  VastaaPoista