sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ruohon keskellä

Ruohon keskellä pilkistää tällainen. Mikä kasvi se on?

Pälkähtikö teidän päähänne laittomuus? Ottakaa se pois sieltä päästä, sillä tämä on balkaninhevoskastanjan taimi. Viisi sellaista matkusti lahjoituksena meille ja päätyi multiin ympäri pihaa. Toivottavasti tämä höpötaimen näköinen myyrien ikisuosikkiherkku kestää ja jaksaa kasvaa suuren suureksi.

Juhannusjuhlien Party Animal tunnisti kasvin oitis aivan oikein, mutta yhtä vyöhykepakolaista se onnistui hämäämään. Samalla leikimme seuraleikkiä "Etsi pihalta lahjoittamasi taimi ja voita palkinto", mikä tosin oli juhlan kunniaksi kukkivan kanariankeltaisen iiriksen kohdalla varsin helppoa.

Mikä ihana aurinkoinen juhannusperjantai: ulkokattauksen somistukseksi saimme luonnonkukkien lisäksi iiriksiä omalta pihalta!

3 kommenttia:

 1. Hevoskastanjahan se, naapurini on kotoisin Virosta ja tuonut sieltä muutaman taimen. Toi minullekin, mutta se kuoli. Naapurin pihassa ne kasvaa ja kukoistaa.... taisi olla kielimuuri esteenä kun höpötin taimen alulle :D ei ymmärtänny kasvaa umpisuomalisen pihassa.

  VastaaPoista
 2. Ehdinkin jo ajatella.. :D
  Meillä kasvaa noin kolmevuotias hevoskastanja ja voi valtava sen lehtiä, voisi jopa käyttää päivävarjona!
  Mukavaa alkavaa viikoa!

  VastaaPoista
 3. Niina, sun olisi pitänyt sanoa sille joka aamu "tere tere", jotta se olisi hämääntynyt vyöhykkeestä. Harmi kun se ei menestynyt teillä - ikinä ei tiedä, mistä maasäteilystä se milloinkin on kiinni.

  Vikki, sinäkin arvelit heti, että valesormiangervo se siinä! Voi mahtavaa, teillä on jo kolmivuotias puu! Paikka on sille ilmeisesti tosi suotuisa ja myyrätön!

  VastaaPoista