perjantai 28. helmikuuta 2014

Ennätyksiä

"Poimi vaan ja syö, sanoi puutarhanhoitaja. Sitte saatat istuttaa siemenet, sillä se on hyvin hupaista." Zacharias Topelius: Luonnonkirja

Muistatteko sellaista aikaa, kun sää oli ihan tavallinen? Kun ei ollut ennätyskuivaa, poikkeuksellisen kylmää, euroviisuvoiton jälkeisiin parittomiin vuosiin nähden ennätyspitkää talvea, pääsiäisestä laskettuna kolmannen torstain ennätyksellistä ilmankosteutta verrattuna kahden edellisen vuoden pääs. lask. kolm. torstaihin?

Ette te muista, ellette ole satavuotiaita ja hyvä muisti olisi teillä.

Nyt on ennätyslämmin helmikuu ja näön vuoksi viime syksynä maahan istuttamani jalohortensia pukkaa uutta vihreää lehteä ennätysaikaisin. Mansikan taimet ovat iloisen vihreitä, marjapensaissa uhkeat silmut, selja pullistelee ja syksyllä maahan jäänyt kaali on terhakka kuin jokin, joka on tosi terhakka. Paju on kissaillut lokakuusta lähtien.

Jäämme odottamaan poikkeuksellisen rajua takatalvea. Vai onko tämä kevät poikkeus?

9 kommenttia:

 1. Nii-i! Ja minun pyöräilykausi alkoi jo! En saata uskoa, ettei takatalvi tulisi ja en edes pidä itseäni pessimistinä. Mitä tulee kesästä, jos nyt puhjenneet silmut saavatkin ykskaks pakkasta, eikö meillä sitten kuki ja viherrä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nirppanokkaisimmat kasvit heittävät henkensä, keskinirppikset mököttävät koko kesän ja sitten on nämä voikukat ja jauhosavikat, jotka pukkaavat kukkaa heti takatalven jälkeisenä maanantaina.

   Iloista pyöräilykautta sinulle, Mags!

   Poista
 2. Täällä vilkuttaa iloinen satavuotias :) Muistan kun kesällä oli aina sopivan lämmintä, metsämansikat muhevia, uimavedet sopivia.Talvella voi aina hiihtää, hanki kantoi ja kuutamo loisti. Tuo takatalvi ajatus on täälläkin takaraivossa!
  Jostain syystä sait ajattelemaan sulhasmiestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totts: lapsuudessa kaikki vuodenajat olivat normaaleja! Lämpöaalto oli täsmälleen 1.6. - 31.8. ja lunta oli 1.11. - 28.2. Syksy oli syksy ja kevät aina kevät. Nämä oudot ennätysvuodet alkoivat vasta lukion aikaan.

   Iloista kevättä-takatalvea-kevättä!

   Poista
 3. Ei tule takatalvea. Laulurastas laulaa jo, komposti on puhisemaisillaan ja puutarhurilla on uus lapio. S'on kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on jo kevät, niin miksen mä saa jo avata Sungold-pussia?

   Poista
 4. Saat sä jo avata Sungold-pussin. Mäkin avaan varmaan viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avasin ja kylvin. Mutta olivat laittaneet sinne vain 11 kpl siemeniä! Viime vuonna oli 12! Ihme säästökuuri siellä.

   Poista
 5. Lehteä pukkaa pensaaseen ja puuhunkin pian, on se niin pitkällä jo tuo kevät. Pelottaa se takatalvi. Ainahan se on tullut, miksei sitten nytkin.
  Toivotaan ilmojen herroilta rakkautta pieniä kohtaan :)

  VastaaPoista