keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Maailman paras suklaakakku neljästä aineksesta


Ei se näytä kummoiselta lätyltä, mutta kuvitelkaa lämpöinen tahmasisus rapsakalla kuorella. Sen jälkeen hankkikaa neljä ainesosaa ja leipokaa se.

3 munaa
1 dl sokeria
180 g tummaa suklaata
60 g voita

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi tahmaksi ja sekoita hivenen jäähtyneenä keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan, jotta se pysyy kuohkeana. Voitele vuoka kunnolla ja paista kaakkua n. 20 min. 200 asteessa.

Mikä parasta: yhtään ei tarvitse odottaa seuraavaan päivään makujen tekeytymistä! Heti voi syödä!

Jos ei ehdi hankkia neljää ainesosaa, niin pelkkä suklaakin riittää. Senkin voi syödä heti.

Ja ei, tämä ei edelleenkään muutu leivontablogiksi, mutta kaakku sattui nyt vain olemaan niin hyvä ja nopea, että iloisestipa nuori emäntä sen leipoo rusoposkisena sievässä esiliinassaan.

10 kommenttia:

  1. Viikonlopun rusoposket vois hankkia tällai. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Voiko sitä sanoa kaakuksi tai edes leipomiseksi, jos ei siinä ole jauhoja! Saisikohan vanhakin emäntä tuosta jonkunväriset posket? Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin jauhojenkin kanssa, mutta ne olivat turhia. Tässä on vähemmän aineksia suklaata haittaamassa! :-D

      Poista
  3. Kokeiltava!
    Vaikken haasteita harrasta, niin olet haastettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mags, olen ihan häkeltynyt siitä ajatuksesta, että joku voisi odottaa näitä tekstejäni... Kiitos haasteesta - jään miettimään!

      Poista
  4. Minä muuten testasin sen sinun maailman helpoimman pullaohjeesi tässä vähän aikaa sitten. Pullat onnistuivat yli odotusten! <3 <3

    Tämä ihana suklaaunelma on tietenkin myös testattava. Kiitokset ohjeesta!

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Pulluuden filosofian ytimessä ollaan!

      Ei se tosiaan paljoa suklaata huononna, jos siihen lisää voita ja sokeria. :-)

      Poista
  5. Uskon että onkin paras:) Ja ihana koristelu kakun päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jael! Yksinkertaisuus on usein sitä parhainta. :-)

      Poista