keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Joulu on harmaa

Valpurin peuratila sai taas uusia asukkaita. Neljä pupujussia pääsivät Herramiehen rakentamaan isoon ulkotarhaan, jossa on oljilla ja kutterinpurulla pehmustettu hirsikoppi sekä tilaa vetää riemurallia ja hypellä iloloikkia.

Kuvassa kurkistaa Joulu, joka on kaneista harmain. Sen perheeseen kuuluu kaksi on toffeen väristä siskoa ja ruskea mieskani, Brian Toukokuu.

Behaviorismi jyllää pupulassakin. Aluksi arat kanit tyytyivät katselemaan ihmisiä kopin alta käsin, mutta nyt ne tulevat syömään kädestä, ja kaksi antaa jo silittää itseään. On maailman rentouttavinta istuskella tarhassa kuuntelemassa pupun rouskutusta!

Ruokana niillä on heinän lisäksi kauraa ja kaikenlaista oman pihan vihreää. Myös hedelmätarhasta taitetut oksat maistuisivat, mutta jatkan yhden naisen taistelua flooran puolella faunaa vastaan: tämä mikään jäniseläinten fine dining -piha ole. Haapaa pitää teidän syömän!

Kanat ovat kateellisia ja niitä ärsyttää, kun kuljen voikukanlehdet kädessä kanalan ohi. Ensin kuuluu haikea, laskeva "haa", ja kun ruoka menee sivu suun, alkaa voimakas jurputtaminen. Sitä ei kehtaa kääntää suomeksi.

2 kommenttia:

  1. Voi Brian Toukokuu, Queen-fanin sydän sulaa!

    VastaaPoista
  2. Meille kaupunkilaisillekin (no olen maalta) olisi hyvä päästä kuuntelemaan rauhassa pupun rouskutuksen rentouttavaa ääntä!

    VastaaPoista