tiistai 29. toukokuuta 2012

Aitatalkoot

Kyllä se tästä. Tätä viehättävää tilanjakajaa riitti 45 metrin matkalle. Kaivautimme istutusojan, hankimme talkooapua ja lähdimme siskon kanssa retkelle taimikauppaan.

Sata piiskataintahan tuo vaikka etupenkillä, ajattelimme. Onneksi satuimme kuitenkin menemään pakettiautolla, sillä paikan päällä selvisi, että piiskat oli jo ehditty istuttaa purkkeihin. Siinä sitten vietimme iltaa lastaamalla pakuun yksi... kaksi... kolmekymmentäseitsemän... kahdeksankymmentäviisi... au mun selkää... sata taimipottia ja kotipihalla yksi... kaksi... viisikymmentäkahdeksan... sata taimipottia pakusta pois.

Paku todettiin 104 taimen ja 12 kesäkukan vetoiseksi. Viis moottorin tilavuuksista, taimien määrä se ratkaisee!
Yhdeksänkymmenen taimen istutus ja ojan täyttäminen vei neljältä hengeltä kahdeksan tuntia. Pyyteetön talkooporukka rehki valittamatta, vaikka jokainen on ammatiltaan ruumiillista työtä tekemätön kalvakka toimisto-olmi.

Kuukautta myöhemmin oja näytti jo tältä, ja auringon helliessä me olmitkin olemme muuttuneet sinertävästä punertavan kautta beigeksi.

11 kommenttia:

 1. Näin se on, väri tarttuu väkisin tuolla 'ulkoillessa' :-)
  Todella jännittävää seurata pihan kasvua; joko niitä sinivale-unikon taimia hankit ;-D ?

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne siniset unikot polttelee... Oikukkaan kuningattaren hankinta lienee vain ajan kysymys! :-)

  VastaaPoista
 3. Olipas siinä urakkaa, hienoa kun talkooapua riittää työ sujuu paljon rattoisammin!
  Tällaisena pikkupihan omistajana annan yhden neuvon :) Laita ympäriinsä sellaisia tauluja joissa lukee: Vuohenputkilta pääsy kielletty!

  VastaaPoista
 4. Huh mikä työ! Meillä on mieheni kanssa muutto edessä kuukauden päästä ja sitten alkaa meikäläisen mullassa möyriminen ja aitakin pitäisi pensaista perustaa:)

  VastaaPoista
 5. Vikki, yksi tuleva urakka on vuohenputkimaan kääntäminen yrttipenkiksi... Saapa nähdä, pitääkö kaivaa monttu Kiinaan asti, jotta saa vuohikset pois: niin on iloisen tuuhea puskikko kasvamassa.

  Sinikarhu, voimia pakkaamiseen ja muuttoon! Eikö olekin ihanaa päästä mullittelemaan!

  VastaaPoista
 6. Urakka näytti kyllä aluksi ylivoimaiselta, mutta hyvin toimistopoikien haba kesti tuntien lapioinnin. Oma hanuri muisti 2 päivää, että on tullut kyykittyä 8 tuntia :-D

  VastaaPoista
 7. Urakkaa kerrakseen ja HIrveen paljon taimia ;D Älä puhu vuohenputkesta, olen aloittanut taistelun niitä vastaan.... taas!!!!

  VastaaPoista
 8. Ulla, kiitos tuhannesti hanuristille kumppaneineen! <3

  Niina, vuohenputket leviää ajatuksen voimalla. Vähän kun sinne päin ajattelee, niin jo on iso tupas heti oitis kasvamassa.

  VastaaPoista
 9. Mukavaa puutarhakesää, Akvamarin <3

  VastaaPoista
 10. Ja nyt törmään varmasti useamminkin sivuillesi: Mukavaa, kun laitoit tuon 'myötäeläjäksi' ilmoittautumisen tuonne.. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Kati! Joo, enpä ollut aiemmin tullut ajatelleeksi Lukijat-laatikkoa, ennen kuin Mags siitä vihjaisi. :-)

  VastaaPoista