keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kaalimaan vartijat


Sattuipa niin, että kasvimaa sijaitsee lemmikkihirviemme, Paistin ja Lihapullan, iltakierroksen varrella. Samaa virkistysmatkailureittiä käyttävät kauriit, Patee ja Mureke, sekä peurat, Pihvi ja Tartar. Kuvassa Paisti ja Lihapulla käyvät yöunille kasvimaan viereen syötyään ensin nuorten mäntyjen latvat. Paisti on kello seitsemässä ja Lihapulla erottuukin hankea vasten kello kahdessa.

Itse kasvimaa vaati jälleen pientä laittoa. Reunuspuissa lukee "hengenvaara", joten ne lienevät vanhoja sähkötolppia tai sitten tässä lootassa on rikastettu uraania. Kasvimaalle vievä silta ei ole ottanut varoitusta vakavasti ja nyt se on niin laho, että siitä voi murentaa palasia käsin. Olis pitäny uskua ku sanotahan!

Sitä pientä laittoa sitten. Pajukin lähtee helpommin irti kuin tiivis heinätupas. Minkään valtakunnan työkonetta meillä ei ollut käytössä, joten käynnistimme perinteiset lapiot.
Pienen laiton jälkeen näytti jo paremmalta. Lisää multaa ja palanutta hevosenlantaa vain joukkoon!
Seuraavaksi kylvökset multiin ja harsot päälle. Mitäs me sinne laitettiinkaan? Minne se lista joutui?

Kukkuu! Itää jo! Paisti ja Lihapulla seisovat iltahämyisen metsän reunassa pötsit vonkuen ja odottavat vesi kielellä pientä purtavaa. Miten rakennetaan hirvenpelätin? Kellään "Ilveksen murinaa" -rentoutuskasettia?

5 kommenttia:

 1. Kylläpä harsot on tehneet tehtävänsä. Meillä on vasta ihan pienet ituset kasvimailla, kun en jaksanut harsottaa.
  Sä tarvit selkeesti hirvikoiran. Meillä onneksi selvitään pelkillä myyräkoirilla: 5-kiloinen kuubatar tappoi päätään suuremman vesimyyrän. Ja hautasi sen pottupenkkiin. Mistä se täytyy kaivaa asap, ennen kuin erehtyy luulemaan sitä perunaksi...

  VastaaPoista
 2. Meillä oli niin kylmä, että oli pakko peitellä kaikki. Eilen huomasin, että osa perunoista oli jo noussut reippaasti - eipä ollut sattunut silmään, kun ne oli siellä harson alla!

  VastaaPoista
 3. Voihan paistit :D Juu olen samaa mieltä sinun täytyy hankkia Hirvikoira! Uskomattoman isoja nuo sinun kylvökset. Hengenvaarallisen komia kasvimaa. Tätä sinun uutta blogiasia on mukava seurata,täydellistä vertaistukea, täälläkin suunnalla samoja pihahommia. Tilasin 10 kuutiota multaa...multaa mättäessä olen huomannut että kottikärryyn mahtuu 16-19 isoa lapiollista multaa :D Hyödyllistä tietoa eikö vaan !

  VastaaPoista
 4. Hirvikoira - kannatetaan! Nimenkään keksiminen ei ole vaikeaa, kun lihapitoisia, loistavia nimiä on muillakin lemmikeillä.

  Tätä (ikuisuus)projektia on ilo seurata!

  VastaaPoista
 5. Meidän "hirvi"koira ehti ikävä kyllä mennä edes ennen muuttoa. Tosin se olisi varmaan sanonut hirvelle käsipäivää.

  Niina, lapiollisten laskeminen on oivaa ajanviettopuuhaa, kun kottikärryjä täyttelee! :-D

  Hannele, tervetuloa mukaan! :-)

  VastaaPoista