maanantai 16. syyskuuta 2013

Höyrypatsas ja nahkainen pörr

Ei pidä säikähtää, jos syyspimeän tullen seisoo pihamaalla ja korvan juuresta kuuluu yhtäkkiä voimallinen pörr. Se on lepakko, joka tekee äkkijarrutuksen ilmassa. Ääni on hyvin nahkainen ja lepattavainen.

En tiedä, miksei lähistöllä asuvan lepakon kaikuluotain toimi, tai sitten sen ääntely menee suoraan toisesta korvastani sisään ja toisesta ulos. Tai sitten vaikutan valtavalta jyrsijältä. Joka tapauksessa Tiku on pariin otteeseen ollut törmäämäisillään. Tuleeko minusta nyt vampyyri?

Ei pidä myöskään säikähtää, jos pimeässä kuuluu surumielinen, kimeä naisen huuto. Se ei ole elämän käänteisiin pettynyt naapurin täti vaan lehtopöllö, nais tai mies, joka lentelee melkein äänettömästi puun oksalta toiselle. Huu! Äläkää pöläkkö, solekko mie!

Eikä pidä säikähtää, jos piha näyttää aamulla savuavan. Ei liekeissä ole se. Nouseva aurinko alkaa kuivattaa kasteisia pensaita niin nopeasti, että niistä nousee höyryä kuin nuotiosta savua. Mikä näytelmä onkaan, kun jokaisesta puskasta nousee höyrypatsas!

Hankin omaksi ilokseni Instagramin, jossa voi seurata arkiotoksia Valpurista. Siinäkään ei ole mitään pelättävää ja se löytyy tuosta blogin vasemmasta reunapalkista.

4 kommenttia:

 1. Meillä ei lepakot enää tarkene lennellä. Eikä lehtopöllöjäkään ole ollut sen jälkeen, kun myyräkanta romahti. Kauhea harmi, kun ne on niin ihania ja pitävät myyrät kurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lehtopöllö ei tänä vuonna pesinyt myyrättömyyden takia, kertoi ornitologi. Ehkä siksi pöllö istuskeli toiveikkaana kanilan katolla.

   Poista
 2. Lepakoiden lentelyssä on jotakin taianomaista. Ne vilahtaa silmien ohi niin kiireellä, ettei koskaan oikein tajua mistä ne tulevat ja minne menevät...

  Ihana tuo kuva! Syysaamu parhaimmillaan <3

  Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos samoin, toivottavasti viikonloppu oli sinullakin ihana!

   Näin on, lepakoiden lento on niin erilaista, nopeaa ja lepattelevaa.

   Poista