lauantai 6. heinäkuuta 2013

Aavikolla

Terveisiä Suomen kuivimmasta kolkasta. Täällä on satanut viimeksi yli kuukausi sitten. Sateeksi lasketaan sellainen luonnonilmiö, jonka vuoksi tekee mieli autolla ajaessa laittaa tuulilasinpyyhkijät päälle. Muu on sateenkaltaista tuotetta, josta ei ole puutarhurille mitään iloa.

Ukkosmyrskyt pyyhkivät kuluneella viikolla läpi Suomen, mutta me paistattelimme auringossa. Sadepilvet puskevat ohi oikealta ja vasemmalta, ja jos joku hattara vahingossa eksyy tilustemme ylle, se vääntää hanat kiinni heti ilmatilamme rajalla.

Ruoho on alkanut palaa ja hedelmäpuut lurpattavat. Iltaisin kannamme viljelyksille vettä lammesta hauikset pinkeinä ja muistelemme viime kesää, jolloin nurmikko litisi ja pintakaivo miltei tulvi. Nyt kasvimaa pihtaa kuivuudessa satoaan, eivätkä kuvan mansikat totisesti ole omalta maalta peräisin.

Tänään saimme sentään rakeita ja ensimmäisen pikakuuron aikoihin. Kanat olivat tästä erikoisuudesta niin hämmentyneitä, että seisoivat sateessa älyämättä mennä suojaan.  Myös kaalit seisoivat paikoillaan ja ne saivat siitä hyvästä uudenlaisen pitsisen pintakuvion.

Kuuron seurauksena tutustuimme uutuustuotteeseen nimeltä Höyryävä Piha. On sekin jo jotain.

7 kommenttia:

 1. Voi, eikö se tämän iltapäivän ukkosmyräkkäkään yltänyt sinne.. Täällä (ymmärtääkseni aika lähellä teitä) satoi kuin kaataen...

  Mutta tähän saakka on ollut kuivaa! Eilen kastelin kuivuudesta melkein lätsähtäneet tyrnit... marjoja tulisi, mutta kuivuus uhkaa...

  Mukavaa kesäisen viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
 2. Aah.... kuuron sentään saitte <3 (luin tekstisi uudelleen :))
  Paha vaan, että vesi tuntui täälläkin vierivän pitkin maan pintaa, eikä päässyt imeytymään kunnolla maahan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on: rutikuiva maa ei jaksa imeä sadetta, kun se tulee nopeasti ja kerralla.

   Meilläkin tyrnien lehtien kärjet kellastuneet. Taimet ovat niin nuoria, etteivät vielä tuota marjoja - ensin olisi selvittävä hengissä luonnonolosuhteista huolimatta!

   Samoin ihanaa kesäviikonloppua!

   Poista
 3. Hennooko sitä sanoa, että meillä taas on paras kesä aikoihin: lämpöä ja kosteutta riittää, ja sadekin on välillä niin poliittisesti korrekti, että piipahtaa tässä vain öisin.
  Manasinkohan nyt meille jonkin heinäkuisen lumikuuron?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kesä on paras ikinä sekä muurahaisille että kärmeksille.

   Poista
 4. Meillä vettä on tullut kyllä kovastikin. Lähinnä kuuoja, mutta kerralla paljon. Välillä kauemmin :) onneksi aurinkoakin on riittänyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa huominen sääennustus toteutuisi ja meillä sataisi koko päivän... Ei haittais.

   Poista