sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lumi on jo peittänyt

Jaa että rannikolle se iskee ja oikein kunnon myrskynä. Voi niitä, jotka siellä asuvat! Ai niin. Me.

Myrskytuuli puhalsi lunta niin, että maisema näytti savuavan. Sähköt räpsivät päälle ja pois. Iltapäivällä oli otettava lapio ja lähdettävä luomaan polkua - heti sen jälkeen, kun sain ulko-oven auki.

Talvi kävi päälle yllättäen ja pyytämättä yhdessä yössä. Sen selättämiseen auttavat ainoastaan kynttilät - ja niitä tarvitaan paljon heti aamusta - sekä Thompson & Morganin siementilaus.

Enää ei tarvitse myöskään arvailla, missä Kohtalo hiippailee. Menis nyt vetämään pukin rekeä, niin sais jotain oikeaa tekemistä.

8 kommenttia:

 1. Täälläkin sormen päät tunnottomina (palellutin) muistelen tuota myrskyä.
  Teillä on ihana ruokailunurkkaus, tuossa lämmössä oli toisaalta varmasti mukavakin katsella ulkona riehuvaa myrskyä.
  Eikös nuo Kohtalon askeleet näytäkkin pohjoiseen päin menevän :)

  VastaaPoista
 2. Kohtalo kipitti äsken tosta meidän ohi. Askelsi kohti Korvatunturia.

  VastaaPoista
 3. Vikki, toivottavasti pukki tuo kunnon rukkaset! Korutaiteilijan sormet tarvitsevat lämpimän kodin!

  Olihan se maalaisromanttista katsella sitä myrskyä, ei käy kieltäminen, kun mitään ei sattunut: ei kaatuneet puut eikä sähköt menneet pitkäksi aikaa.

  Valitettavasti Kohtalo askeltaa tuossa suoraan etelään. Hannele, sen on täytynyt olla Kohtalon serkku. Tartar? Toivottavasti ei riipinyt mitään mennessään!

  VastaaPoista
 4. Tai sitten Kohtalo hämäsi teitä ja kulki takaperin?

  VastaaPoista
 5. Takaperin kulkeva Kohtalo :-D On teillä jutut!
  Mutta mukava oli silti kuitenkin täällä meidän laimeammassa myrskyssä tänään tallustaa; kylläkin lumi pöllysi ja sitä satoi lähes koko päivän vaikka säätiedotuksessa väitettiin että vähän tuli ja vain ajoittain keskiseen Suomeen!? No, paremminhan ne siellä studiossa tietää ;-)
  Ihana on tunnelma tuossa kynttiläkuvassa.

  VastaaPoista
 6. Hannele, osuit naulan kantaan. Kohtalo on tehnyt noin ihan kiusallaan. Kohta se laittaa varmaan saappaat sorkkiinsa, jotta näyttää, kuin pihalla olis mennyt tonttuja.

  Mags, arvasin, että nautit lumimyrskystäkin! :-) Sisältä lämpimästä katsottuna se on kyllä hienon näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisyyden nimissä; varsinaisesta myrskystä en nauti, ulkoilusta kyllä, mutta siihenkin on pakko kylminä sunnuntaina motivoida itseään mukavalla kotiintulolla ;-D Mun ei onneksi tarvii tehdä lumitöitä eikä käynnistellä aamuvarhain autoa, myötätuntoni on sellaisten ihmisten puolella täysin!

   Poista
 7. -24 C ja hiki tukassa sai pukea 3 koiraa ja itsensä toppavaatteisiin. Piti vain hokea mielessänsä, että tämä pakkanen tappaa tuholaiset puutarhasta. Muuten ois ehkä nyppinyt hiukan liikaa.

  VastaaPoista