sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Vaatimattomia olokohon ne, joilla on siihen aihetta

Eräällä sukulaismiehellä on tapana rakennusurakoidensa jälkeen mennä iltaisin katsomaan kättensä töitä. Olipa urakka pieni tai iso, olipa kuulijoita tai ei, joka kerta hän sanoo: "Kylläpä siitä tulikin komia!"

Katselin pitkään talon ohessa meille langennutta grillimajaa, joka on tehty aidanseipäiden näköisestä tavarasta. Siellä on takka, valurautahella ja paljon tilaa. Tiesin, että jonain päivänä nurkkauksesta tulee vielä sellainen paikka, jossa haluan oleskella.

Ja katso: päivä koitti! Eräänä lämpimänä aamuna käärin hihat ja vapautin sisäinen tuunarini. Jätelaudasta, -tiilistä ja kukkaruukuista syntyi työtason alahyllykkö. Väänsin rautalangasta koukut tuikitärkeille tavaroille: perunaämpärille, teepannulle, vispilälle, käsipyyhkeelle, saippualle ja niin edelleen. Vanha juuttisäkki pitää sisällään sytykkeitä. Niin on maalaisromanttista, että silmiä kirvelee, mutta samalla hyödyllistä: juutti pitää silput kuivempana kuin Ikean sininen muovikassi.


Herramies huomautti, että grillimajaan tulee myös juokseva vesi: vaimo juoksee hakemaan sitä. (Neropatti.) Käsienpesuvesi lämpenee ruusupannussa lättykestien sivutuotteena ja lätyt puolestaan lämpenevät kanalaa varten tyjennetystä liiteristä tuodulla pikkuruisilla puupaloilla.


Kun tuunari istuu ihastelemaan kättensä töitä, on ilo huomata, että pienellä vaivalla pihanurkkauksesta on tullut käyttökelpoinen ja houkutteleva. Illalla vapautin myös sisäisen sukulaismieheni. Viimeistely ja pilkun viilaus sikseen - tästä tuli juuri sellainen kuin halusin!

4 kommenttia:

 1. Hieno tuli, joten kyllä tuollainen pohojalaanen uho on aivan aiheellista :-D Taidanpa ottaa päivittäiseen käyttöön minäkin, aiemmin oli tapanani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mags! Silloin saa ainakin positiivista palautetta!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, tykkäisin juuri tuollaisesta tuunailusta, kaikki tarpeellinen löytyy eikä tarvitse laatikkoja penkoa!
  Mutta missäs on mansikkahillo ja kermvaahto, en kyllä huomannut niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilloa meni koko purkillinen! Ruokakuvaus on taitolaji, jonka jätän suosiolla muille. :-)

   Poista