torstai 11. heinäkuuta 2013

Iltahuuto

Kun aikansa asuu paikassa, jonne navigaattori ei paista, ihminen lopulta kokee olevansa jos ei nyt aivan yhtä niin ainakin puoltatoista luonnon kanssa ja maalaistuu. Hän asettelee kynttilälyhtyjä tammen oksille ja lakkaa tilaamasta sanomalehtiä, koska postilaatikolle on niin pitkä matka.

Kumisaappaat ovat käytetyimmät jalkineet ja lapio käytetyin työkalu. Näissä romppeissa työkaverit eivät tunnistaisi, vaikka kättelisin heitä. Maalaisuutemme myös kuuluu, minkä kolmivuotias todisti tänään kaupungilla: "Äiti, katso, raitiojuna!", johon sisko: "Eli retikka!"

Punkkitarkastus on jokailtainen toimenpide: milloin niitä löytyy hiuksista, milloin selästä. Parasta niissä on, että kiinnittymisen jälkeen ne eivät vipellä, jolloin lievästi araknofobinenkin pystyy ne irrottamaan. (Sivunmennen sanoen siitä toimenpiteestä kuuluu raks.)

Ruumiin haju kasvimaalla kuuluu asiaan. Sieltä ei silti löydy edellistä asukasta, vaan katso: sehän on mädätetystä nokkosesta tehty lannoitevesi, jonka aromi niin iloisesti nenään tuoksahtelee.

Koska se perheenjäsen, jolle on eniten asiaa, on aina tilusten toisessa päässä, sana kulkee huutamalla. Koko Ib-vyöhyke saa tuta, mitä meillä milloinkin syödään ja ovatko meidän mansikat eli tomaatit eli perunat jo kypsyneet eli eivät.

Naapureiden kesäiltaa sulostuttavat myös kolmivuotiaan tarkat havainnot, jotka huudetaan estoitta pihan poikki vanhempien kuultavaksi. Täysillä. Ja kuten nuorimmaisilla on yleensä tapana, samaa asiaa jankutetaan niin kauan, että sanoman uskotaan menneen perille, oli kohinaa miten paljon tahansa. Tähän tapaan (etäisyys 40 metriä, tuulennopeus 3 m/s):

- ÄITIII!!!
- NO?
- KANA KAKKAA!
- AHA.
- ÄITII, KANA KAKKAA NYT!
- Selvä.
- SEN KAKKA NÄYTTÄÄ LÖYSÄLTÄ! ÄITIII! KANALTA TULI LÖYSÄ KAKKA!
- ...just...
- ÄITI, TULE KATSOMAAN! SE ON VARMAAN RIPULIKAKKAA! ÄITIII! MINÄ LUULEN, ETTÄ KANALTA TULI RIPULIKAKKAA! ÄITI, KUULITKO! KANAN LÖYSÄ KAKKA SAATTAA OLLA RIPULIKAKKAA! TULE ÄKKIÄ KATSOMAAN!

Toivottavasti naapureilla ei ollut iltapala meneillään.

2 kommenttia:

  1. Kakka-asiat vain ovat eläinten omistajille niitä tärkeimpiä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskaan ei pidä yliarvioida tuotosten voimaa hyvinvoinnin mittarina!

      Poista