tiistai 2. huhtikuuta 2013

Remontoin mieleisekseni

Tuleva kanalamme se tässä komistelee! Vaatii pientä laittoa, ja nyt on laiton hetki käsillä: näillä pakkasilla kaikki eläväinen tuolla puunpalojen seassa on vielä kohmeessa.

Mietin kesäkanalan paikkaa ja keksin hyödyntää puuliiterin sisällä olevan ovellisen pikkuhuoneen, joka on täpösen täynnä sikin sokin heitettyä puutavaraa.

Vietin pääsiäistä pinoamalla laudankappaleita liiterissä ja yrittäen väistellä Puumala-virusta. Rakennusvaiheessa on näköjään säästetty kaikki, jopa 3 cm x 3 cm palaset. Kyllä niillä muutamat makkarat toki paistaa, mutta isompi homma kerätä niitä ja siirrellä paikasta toiseen.

Lautojen joukosta paljastui mm. vasara, pesusieni, myyntipakkauksessa oleva hanan osa, ampiaispesiä, kangertelevia hämähäkkejä ja muurahaisia (eikö niitä mikään tapa?) ja jyrsijöiden jätöksiä. Vielä on pinoa sen verran jäljellä, että sieltä saattaa löytyä myös raksajamppojen unohdettuja kesäapulaisia.

Lumen ja ikiroudan vielä koristaessa näitä leveysasteita ehdimme hyvin suunnitella ulkotarhan ja mikä tärkeintä - sitä varjostavat istutukset. Yöpakkasten mentyä siivekkäät saavat asettua majaksi.

2 kommenttia:

  1. Vau! Sä sait tahtosi läpi! Vaikka niinhän siinä tuppaa käymään kun me naiset jotain oikein haluamme.

    VastaaPoista
  2. Se vaatii harjaantunutta tekniikkaa ja aikaista aloitusta, ettei tule kiire.

    Tuletteko sitten rapsuttelemaan-(maistelemaan)-rapsuttelemaan-(maistelemaan) kanoja? :-D

    VastaaPoista